Zoetermeer

Ontdek het bruisende Zoetermeer. Een van de snelst groeiende gemeentes in de provincie Zuid-Hollland gelegen in het Groene Hart. Steden als Den Haag, Rotterdam, Leiden en Delft liggen om de hoek. Zoetermeer staat bekend als een jonge gemeente maar de bewoning blijkt al duizend jaar terug te gaan. In het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer zijn sporen gevonden waaruit blijkt dat hier al eeuwen geleden gewoond werd.

Groei

De groei van Zoetermeer is van de laatste decennia, maar de oude kern is al eeuwen oud en hier zijn de nodige historische monumenten te zien. Bezoek de oude Kerk met een toren uit 1642 of de oude stellingmolen uit 1897. Ontdek de leuke winkels, overdekt winkelen kan in het Winkelcentrum Stadshart. Geniet van de natuur en maak een wandeling door natuurgebied Noord Aa. Lekker uit eten? Maak dan een keuze uit de vele restaurants. Genieten van kunst & cultuur? Breng dan een bezoek aan een van de kunstateliers en musea.

Met ruim 379 ha en circa 21.000 inwoners is Rokkeveen een van de grootste Zuidelijkste wijken in Zoetermeer. Het dankt zijn naam aan het buurtschap Rokkeveen rondom de Rokkeveenseweg. Al in het jaar 1295 wordt deze weg vermeld als Ruckenvene of Rutkenvene. Dit betekent: het veen(gebied) van Rutger. In 1987 is begonnen met de bouw van nieuwe woningen en is Zoetermeer met de wijk Rokkeveen in Zuidelijke richting de rijksweg A12 overgestoken. Met de bouw van totaal 8.500 woningen kwam het inwonertal destijds in deze nieuwe wijk op 24.000.

Het ontwerp van de wijk bestaat uit geometrische grondvormen (vierkanten, driehoeken en cirkels) en kaarsrechte structuurlijnen. In Rokkeveen gaat het om symmetrie. Wie links van het winkelcentrum een gebouw ziet kan er zeker van zijn dat zo’n zelfde soort gebouw ook rechts staat.

 

Om de hoek

De omgeving van Zoetermeer heeft talloze activiteiten en steden in de omgeving die zeker de moeite waard zijn. De chique hofstad Den Haag, de historische stad Delft en Gouda liggen om de hoek. Kijkduin met zijn brede stranden biedt in de zomer heerlijke verkoeling en heeft leuke strandtenten.

Contact

Stel een vraag

Schoutenhoek 40
2722 EJ ZOETERMEER
www.demakelaars.nu
info@demakelaars.nu

Top